Gündem hazırsa siz de hazırsınız
Toplantının gündemi, toplantı tarihinden ne kadar önce belirlenmiş olursa o toplantıya o kadar verimli sağlayacaktır. Toplantının konusunu ve gündemini önceden öğrenmiş olan katılımcılar, bu konulara daha hazırlıklı bir şekilde toplantıya katılırlar.
Katılım Sayısını Minimum Düzeyde Tutmaya Çalışın
Toplantının katılım sayısı da verim alabilmek için son derece önemlidir. Böylelikle konuların dağılmasını da engellemiş olursunuz. Fazladan katılım, konunun ve dikkatin dağılmasına yol açabilir. Az kişi ile çözebileceğiniz ufak konular varsa, toplantı düzenlemek yerine daha farklı yöntemler de deneyebilirsiniz.
Kendinize sorun
Daha verimli bir toplantı yaratmak ve katılımınızın daha etkili olmasını sağlayacak, toplantının genel hedefini ve o toplantıda neyi başarmak istediğinizi mutlaka kendinize sorun.
Bitki çayları kurtarıcınız olabilir
Eğer sizi zor bir toplantı bekliyorsa özellikle papatya ve melisa çayı gerginliğinizi atmanıza yardımcı olacaktır. Tabii ki yine de her türlü çay ve kahve gibi uyarıcı etkisi olan içecekleri kararında tüketmekte fayda var.
İkramlara dikkat!
Geleneksel toplantı ikramı olan kuru pastalara elinizin takılı kalması aç kalmanızdan daha kötü olabilir. Fazlaca yağ ve karbonhidrat içeren bu ikramlar, kan şekerinizde patlama etkisi yaratarak zihinsel bulanıklık ve bedensel uyuşukluğa sebebiyet verebilir.
En iyi performans dostu: C Vitamini
Toplantı öncesinde yeterince C vitamini alırsanız, toplantı sırasında daha iyi bir performans sergileyebilirsiniz. En iyi ve doğal C vitamini kaynakları; portakal, mandalina ve greyfurttur. Bu meyvelerin suyunu sıkmak yerine lifleriyle birlikte yemeniz de daha faydalı olacaktır.
Kişisel olun
Toplantılar sadece fikirlerin konuşulduğu, projelerin üretildiği veya ortak kararların alındığı organizasyonlar anlamına gelmemelidir. Birbirimizi anlamamızı ve daha iyi tanımamızı da sağlar. Samimi olun ve kendi düşünceniz olmayan konulardan bahsetmekten kaçının.
En Fazla Yorumlananlar