Bir hafta daha geride kaldı. Toplantılar, stres, koşturmaca derken şimdi sırada haftanın yorgunluğunu atıp yeni haftaya yepyeni ve deşarj olmuş bir şekilde hazırlanmak var. Tüm ihtiyacınız biraz yeşil, biraz mavi, toprak ve temiz hava ile birlikte kendinizi doğanın yenileyici gücüne bırakmak.
İşte size hafta sonunu iple çektirecek enerji dolu birkaç etkinlik rotası.
Ormanya
Dünyanın üçüncü, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip olan Uzuntarla Tabiat Parkı ORMANYA, Türkiye’nin en önemli doğa turizm destinasyonu olma potansiyeline sahiptir. Burada bulunan bitki ve hayvanları doğal koşullarına en yakın ortamda görebilir, bol oksijenli bir doğa yürüyüşüne çıkabilir veya sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilirsiniz çıkabilirsiniz.
Konum bilgisi için tıklayınız.
Kerpe Kayalıkları
Kandıra’ya bağlı küçük ve şirin bir kasaba olan Kerpe’de bulunan bu ufak koy, size yeşili ve maviyi hiç görmediğiniz şekilde sunabilir. Son olarak Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi’nin kıyı düzenlemesi sayesinde sahilden çok daha kısa sürede ulaşabileceğiniz doğa harikası kayalıklarda müthiş bir gün batımı izleyebilirsiniz.
Konumu bilgisi için tıklayınız.
Gebze Atlı Spor Kulübü
Sıradaki durağımız, genelde ulaşılması zor ve masraflı olarak düşünülen binicilik sporu ile ilgili tüm önyargılarınızı bir kenara bıraktırmayı hedefliyor. Bir kez ata binen birinin bir daha vazgeçemediğini siz de defalarca duymuşsunuzdur. Öyleyse uzmanlar eşliğinde atlı sporları yaparken, size terapi gibi gelecek bu harika doğa turuna ne dersiniz?
7’den 70’e her yaştan insana hitap eden Gebze Atlı Spor Kulübü’ne randevu ile gidebilirsiniz.
Tel: +90 545 313 46 88
Konum bilgisi için tıklayınız.
Acarlar Longozu, Sakarya
Longozun bir ağaç türü olduğunu düşünülse de aslında bundan biraz daha karmaşık bir kavram. Longoz kısaca, kendi taşıdığı alüvyon nedeniyle deniz ile bağlantısı kesilen akarsuların gerisinde oluşan su birikintilerindeki ekosistemin adı. Bataklıklardan, göllerden ve ormanlardan oluşan bu sulak bölgelere de longoz ormanı deniyor.
Dünya’da sayıları giderek azalan longoz ormanlarının dördüne ülkemiz ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de Sakarya’da bulunan Acarlar Longoz Ormanları. Eni 250 ile 1250 metre arasında değişen, uzunluğu ise 7,5 kilometre olan longozun sadece 750 metrelik bir kısmı gezilebiliyor. Bunun nedeni ormanın koruma altında olması.
Konum bilgisi için tıklayınız.
Yedigöller Milli Parkı, Bolu
Bolu’nun Mengen ve Yığılca ilçeleri sınırında bulunan ve yaklaşık 42 km2 alana yayılan Yedigöller Milli Parkı, adından da anlaşılacağı gibi 7 tane heyelan gölünü içinde barındıran bir doğa harikası. Sık ormanlar ile çevrelenen bölgede mangal yapmak kesinlikle yasak. Ama karnınız acıkırsa üzülmeyin, çünkü Türkiye’nin en ünlü aşçılarının yetiştiği Mengen’e çok yakınsınız!
Konum bilgisi için tıklayınız.
Kartepe
Sıradaki durağımız özellikle kış turizmi için büyük ilgi görse de, her mevsim ayrı bir güzellikte olan Kartepe! İstanbul, Yalova ve Sakarya’ya yakın olması, özellikle hafta sonu aktiviteleri için büyük bir cazibe merkezi olmasını sağlıyor.
Tertemiz havası, yemyeşil ormanları ve harika Sapanca Gölü manzarasıyla göz kamaştıran Kartepe’de kayak sporunun yanında yapabileceğiniz; doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, binicilik, paintball, kuş gözlemciliği ve dağ bisikleti gibi birçok aktivite var.
Konum bilgisi için tıklayınız.
Sapanca Gölü
Huzurlu dokusu ve ferah bir atmosfere sahip, doğayla iç içe vakit geçirebileceğiniz Sapanca Gölü, şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaşmak için ziyaretçilerine muhteşem bir ortam sunuyor.
Çok fazla kaynaktan beslendiği için diğer göllere nazaran çok daha temiz olan Sapanca Gölün’de 80’e yakın kuş türü yaşıyor.
Bunlardan en önemlileri olan Elmabaş Patka ve Macar Ördeğinin doğal yaşam alanı olarak kabul ettiği Sapanca Gölü’nde ayrıca Sakarmeke de en sık rastlanabilecek kuş türüdür. Sakarmekeler, gruplar halinde avlandıkları için, göl üzerindeki bitkilerde orantısız büyüme gözlemlenmektedir. Gölde en sık görülen balık türleri ise sazan, turna ve yayın balığıdır.
Gölün tepe kısmında bulunan Arifiye Ormanı’nda doğaseverler için harika kamp ve piknik alanları bulunuyor. Biraz daha aşağılarda vakit geçirmek isterseniz, gölde kanoyla ufak bir gezinti yapabilirsiniz.
Konum bilgisi için tıklayınız.
Kartalkaya
Yemyeşil doğası, ormanları, doğal güzellikleri, gölleri, dağları ve yaylaları ile ünlü olan Bolu, özellikle kış turizminde çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemizin en önemli kış turizm merkezi olan Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu şehir merkezinin 38 kilometre güneydoğusunda bulunmaktadır.
Burayı diğer kayak merkezlerinden ayıran en önemli özelliği, bazen 2 metreyi bulan kar kalınlığıdır. Aralık- Mart arası kayak sporu için en uygun aylardır. Eğer Kayak yapmayı tercih etmiyorsanız, oldukça keyifli bir alternatif olan buz pistinde de hünerlerinizi sergileyebilirsiniz.
Ayrıca tüm hafta sonunuzu burada geçirmek isterseniz, büyük çoğunluğu bungalov evlerden oluşan tesislerde konaklayarak bembeyaz karlar arasında doğa ile iç içe bir tatil yapabilirsiniz.
En Fazla Yorumlananlar