Size ait birer imza içeceğe dönüştürebileceğiniz kahve tarifleri.
Her gün aynı tür kahveleri hazırlamaktan ve içmekten sıkılıp yeni tatlar veya tariflerin arayışındaysanız, enerjinize enerji katacak ve gününüzü lezzetlendirecek bu kahve tarifleri tam size göre!
Listedeki tarifleri dendikten sonra kendi düzenlemelerinizi ve değişikliklerinizi yapabilirsiniz.
Soğuk Kahveler
Soğuk Frappe
Kolayca hazırlayabileceğiniz bu kahve tarifimiz, gün içindeki vazgeçilmez lezzetiniz olmaya aday.
Malzemeler:
1,5 bardak soğuk kahve
Yarım bardak süt,
2 yemek kaşığı şeker
1,5 bardak dolusu kadar buz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kaba ekleyerek blenderdan geçirin.
Sunum için kahvenizi uzun bir bardağa ekledikten sonra üzerinde çikolata, karamel, dondurma veya krema da gezdirebilirsiniz.
Dondurmalı Cold Brew
Alışık olduğumuz cold brew tarifine tatlı bir dokunuş katabilirsiniz.
Malzemeler:
1 ölçek iri çekilmiş kahve çekirdeği
5 ölçek içme suyu
Kırılmış buz
2 shot espresso
¼ ölçek soda
¼ ölçek vanilyalı dondurma
Eritilmiş sütlü çikolata ya da çikolata sosu
Yapılışı:
Kahvenizi 24 saat bekletmeniz, aromasını tam olarak almasını sağlar. İki shot espressonuzu hazırladıktan sonra soğumaya bırakın. Bardağınıza aldığınız buzların üzerine kahvenizi ekleyin. Bardağın yarısını geçecek şekilde kahve koymaya özen gösterin. Üzerine, soğuttuğunuz 2 shot espressonuzu ve ölçeklendirdiğiniz sodayı ekleyerek karıştırın.
Bardağın üst kısmına vanilyalı dondurmanızı ekleyin. Kahvenizi süslemek için erittiğiniz sütlü çikolatayı ya da hazır çikolata soslarını kullanabilirsiniz.
Imperial Coffee (İmparator Kahvesi)
Sizi adıyla bile doyurabilen bu tarifimiz, klasik tarçınlı kahveye başka bir boyut kazandırıyor.
Malzemeler:
4 adet tarçın çubuğu
6 bardak taze demlenmiş kahve (sert içimli)
Yoğun dokuda krema
Toz formunda tarçın
Kırılmış buz
Yapılışı:
Kahvenizi sert içimli kahvelerden tercih etmeniz hazırlayacağınız içeceğin tadına etki eder. Kahvenizi demledikten sonra içerisine tarçın çubuklarınızı yerleştirin ve yaklaşık bir saat boyunca hem aroma almasını hem de soğumasını bekleyin. Tatlandırmak için şeker ya da şurup eklemek istiyorsanız, kahve hala sıcakken eklemenizi tavsiye ederiz. Bu sayede kahve ile tatlandırıcı tam olarak karışacaktır.
Bir saatin sonunda tarçın çubuklarını çıkartarak bardaklarınıza servis edin. Kahvenin içerisine kırdığınız buzları ekleyin ve üstünü krema ile süsleyin. Toz formundaki tarçınla kremayı renklendirin.
Sıcak Kahveler
Türk Kahvesi
Çoğumuzun tutkunu olduğu, lezzetiyle, bol köpüğüyle olmazsa olmazımız Türk kahvesi, sıcak kahve önerilerimizin tabii ki ilk sırasında!
Malzemeler:
Taze Türk kahvesi
Oda sıcaklığında su
Cezve(Bakır önerilir)
Şeker(isteğe göre)
Yapılışı:
En iyi lezzetli Türk kahvesi için iki önemli püf noktası: taze bir kahve ve bakır cezve!
Önce cezvenize 1 tatlı kaşığı(eğer iki kişiyseniz 2 tatlı kaşığı) kahveyi ekleyin. Ardından 1 fincan(kişi sayısına göre fincan) oda sıcaklığındaki suyu cezvenize ilave edin. Eğer sade yapıyorsanız şeker koymayın, az şekerli yapıyorsanız 1 çay kaşığı, orta yapıyorsanız 2 çay kaşığı, şekerli yapıyorsanız da 4 çay kaşığı şeker eklemeniz yeterlidir. Karıştırarak kahvelerin tamamen suya karışmasını sağladıktan sonra kahveniz pişirmeye hazır olacaktır. Ocağınızın altını orta ısıda açarak kahvenizi yavaş yavaş pişmesini bekleyin. Köpüklenip kabarmaya başladığında ilk taşımı fincanınıza alın ve cezvenizi tekrar ocağa koyun. Ardından kahvenizi hafif kaynatın ve ikinci taşımı da fincanınıza alın. Bol köpüklü kahveniz işte hazır. Afiyet olsun!
Dibek Kahvesi
Hazırlanışı Türk kahvesinden pek farklı olmasa da, daha yumuşak içimli bir sert kahve tercih etmek isterseniz bu tarifimiz tam size göre.
Malzemeler:
Dibek kahvesi
Su
Cezve
Yapılışı:
Cezvenize 1 tatlı kaşığı(kişi başı) dibek kahvesi koyun. Sonrasında üzerine 1 fincan su ilave edip iyice karıştırın. Bu sırada kahvenizi şekerli içmeyi tercih ediyorsanız 1 çay kaşığı kadar şeker ilave edebilirsiniz.
Cezvenizi ocağa alın ve karıştırmadan pişiririn. Köpürmeye başlayınca taşırmadan ocaktan alın ve fincanınıza köpüklü kısmı ekleyin. Ardından kahveyi tekrar ocağa alıp biraz daha yükselmesini sağlayın. Son olarak cezvede kalan kahveyi de fincanınıza ekleyin. Afiyet olsun!
Yulaflı Latte
Diyet yapan herkesin gözde yiyeceği olan yulafı bir de kahve ile deneyin!
Malzemeler:
1 ölçek yulaf
2,5 ölçek tam yağlı süt
¼ yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya özü
3 yemek kaşığı esmer şeker
2 shot espresso
İstenen miktarda tarçın
Süslemek için granola
Yapılışı:
Yulafı ve 1,5 ölçek sütü tencerede orta ateşte pişirin. Tuzu ve tarçını ekleyerek iyice karıştırın. Aynı zamanda 1 ölçek sütü buhar çubuğu yardımıyla köpürtün. Köpüren sütün ¾ kadarını yulafın üzerine ekleyin, kalanını daha sonrası için saklayın.
Yulaflarınızı sıkça karıştırarak pişirmeye devam edin. Yulaflar yumuşayana kadar ocakta tuttuğunuz tencereye kalan sütü ekleyin ve iyice karıştırın. Esmer şekeri ve vanilya özünü ekleyerek karışımın eşit dağıldığından emin olana kadar karıştırın.
Hazırladığınız yulafı iki fincana eşit şekilde dağıtın. Üzerine isteğe göre 1 ya da 2 shot espresso ekleyin. Süslemek için granola kullanabilirsiniz.
Nutella Rüyası
Bu farklı kahve için çevrenizden gelecek bitmek bilmeyen tarif isteklerine hazır olun.
Malzemeler:
1 ölçek süt
½ yemek kaşığı vanilya özü
1 ya da 2 shot espresso
1 yemek kaşığı Nutella
İsteğe göre 1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Espressonuzu hazırladıktan sonra üzerine süt ekleyin ve iyice karıştığından emin olun. Sıcak içeceğinizin içine öncelikle vanilya özünü, sonrasında Nutella’yı ekleyin ve iyice karıştırın. Hala tatlandırıcıya ihtiyacınız varsa şeker ekleyebilirsiniz.
Kahvenizi görsel olarak sunuma hazırlamak için süt köpüğü ve rendelenmiş çikolatadan yararlanabilirsiniz. Bir kaba aldığınız sütü, buhar çubuğu ile köpük haline getirin. Bir kaşık yardımıyla oluşan köpüğü fincanınızın üzerine yerleştirin ve rendelenmiş çikolata parçaları ile süsleyin. Aşırı çikolata kullanımından kaçınmak için tarçın, karamel ya da pasta süsü de kullanabilirsiniz.
Kurşun Geçirmez Kahve
Kafeini faydalı ve yeterli miktarda yağlarla birlikte aldığımızda tüm gün hareketli ve canlı oluruz. İşte size enerji sağlayacak, sabah kahvaltınıza veya kitap keyfinize tek başına eşlik edecek bir kahve tarifi.
Malzemeler
1 su bardağı taze çekilmiş filtre kahve (demlenmiş)
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (soğuk sıkım)
1 yemek kaşığı köy tereyağı
Servisi için (arzuya göre):
1/4 çay kaşığı tarçın
1/8 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Yapılışı:
Taze çekilmiş kahve çekirdeklerinden demlenmiş olan filtre kahve, Hindistan cevizi yağı ve köy tereyağını mutfak robotuna aldıktan sonra iyice karıştırın. Kahveniz güzel bir kıvama gelince sıcak içeceğinizi bardağınıza alın.
En Fazla Yorumlananlar