Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek pratik tarifleri sizler için derledik.
Damla sakızlı sütlaç
Pişirme süresi: 25 dakika
Malzemeler
7 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
2 su bardağı sıcak su
4 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
Hazırlanışı
Pirinçlerinizi bol suda yıkayın ve süzün. Ardından bir tencerenin içerisine alın. Pirinçlerinizin üzerine sıcak su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Süt, toz şeker ve nişastayı ayrı bir kapta tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Toz şeker ve nişastanın içinde iyice erimesine özen gösterin. Tencerede iyice yumuşayan pirinçlerin üzerine sütlü karışımı azar azar ilave edin. Bu aşamada çok hızlı bir biçimde tel çırpıcı ile çırparak karıştırın. Damla sakızını ezin ve karışımın içerisine ilave edin. Karışım kaynayıp, iyice kıvam aldığında ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırın. Ilıdığında dolaba kaldırın. Dolapta bir süre soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Ev yapımı limonata
Malzemeler
8 limon
2 su bardağı soğuk su
2 su bardağı toz şeker
Buz
Nane yaprağı
Hazırlanışı
Limon kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ve rendelediğiniz limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyin. Elinizle limonları ovun ve iyice sularının çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkın ve bu karışıma ilave edin. Limon parçalarını ve kabuklarını ayırmak için karışımı tel süzgeçten geçirin. Limon suyunun içine soğuk su ekleyin. Nane yaprağı ve limon dilimiyle servis edebilirsiniz.
Ev yapımı çilekli kefir
Malzemeler
300 ml kefir
5 adet çilek
1 yemek kaşığı süzme ev yoğurdu
2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi blenderdan geçirin. Balı ekleyin. Karıştırın. İsterseniz farklı meyveler ve sevdiğiniz baharatları (tarçın, zencefil vb. ) ekleyebilirsiniz.
Kavunlu sorbe
Malzemeler
1,5 kilogram kavun
1 su bardağı su
1 adet limon suyu
Hazırlanışı
Kavunu ortadan ikiye bölün. Kabuklarını soyun. Minik parçalar halinde dilimleyin. Blenderın içerisine koyun ve kavunlarınızı püre haline getirin. Püre haline geldiğinde su ve limon suyunu ekleyip, karıştırın. Dondurma makineniz varsa; 10 dakika orta hızda karışım yoğunlaşana kadar işleyin. Karışımı orta boy bir kaba yerleştirip, derin dondurucuda 24 saat bekletip servis edin. Dondurma makineniz yoksa sorbeyi bir cam kasenin içine koyun. 1 saat arayla çıkarıp, hızla karıştırıp tekrar dondurucuya yerleştirin. Bu işlemi 3 kez tekrarladıktan sonra 12 saat dinlemeye bırakın. Sorbe kıvamını aldığında servis edebilirsiniz.
Banana split
Malzemeler
2 adet muz
2 top çikolatalı/vanilyalı/çilekli dondurma
2 yemek kaşığı çikolata sosu
2 yemek kaşığı çikolatalı pasta süsü
2 yemek kaşığı file fındık
2 adet kedidili bisküvi
1/2 su bardağı karışık orman meyvesi
Hazırlanışı
Kabuğunu soyduğunuz bütün muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Servis tabağına aldığınız iki parçadan oluşan muzun orta kısmına birer top çikolatalı, çilekli ve vanilyalı dondurma yerleştirin. Kedidili bisküvi eklediğiniz servis tabaklarının üzerine çikolata sosunu gezdirin. Çikolatalı pasta süsü ve file fındığı tatlının üzerine serpiştirip arzuya göre taze orman meyveleri eşliğinde soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
En Fazla Yorumlananlar